Kender man reglerne til vandfald, kan man starte en fest

I mange unge menneskers liv er det at feste en stor del af dagligdagen. Det er den helt centrale måde at være sammen med andre på, og det meste af de sociale liv foregår til disse fester. Derfor vil man også ofte opleve, at hvis man er god til at sætte en fest i gang, vil man oftere blive opfattet som populær, fordi det er fedt med nogle personer, der kan sætte skub i festen. En fest har forskellige elementer, og man kan sagtens være skrap til den ene del, men dårlig til den anden. De fleste fester vil være delt op i forskellige aktiviteter, om man vil. Nogen vil stå udenfor og konversere, her er det klart en styrke, hvis man er god til small talk. Nogle andre vil stå på dansegulvet natten lang, mens nogen helt tredje vil sidde og spille forskellige drukspil.

 

Et drukspil er et spil, som man spille for hurtigere at blive fuld. Der findes en lang række forskellige spil, og der er stor forskel fra vennekreds til vennekreds, hvad der bliver spillet. Dog er der nogle spil, der er rimelig alsidige, og som spille over hele landet. Et eksempel på et sådan spil er vandfald. Stort set alle har på et eller andet tidspunkt prøvet at spille vandfald, da det er en drukleg, hvor man kan være mange, og hvor man nødvendigvis ikke behøver at kende hinanden så godt, hvilket gør spillet ideelt, når man er en gruppe, der normalt ikke hænger ud. Dog er der utrolig mange vandfald regler, hvilket gør det utrolig svært at komme i gang med et spil, hvis ikke der sidder en i selskabet, der har reglerne på rygraden. På den måde er dette også et talent, der kan gøre en populær til festen, da det virkelig kan sætte skub i tingene.

 Forskellige vandfald regler

Som om det ikke var udfordrende nok i sig selv at skulle huske alle de mange vandfald regler, findes der faktisk en del variationer i spillet, som afhænger af, hvem der spiller, og hvor man spiller. Derfor kan man altså også opleve større eller mindre skænderier på grund af uenighed om reglerne, slet og ret fordi der findes flere forskellige slags regler. Det er altså også et spil, der kan variere meget, og i nogle vennekredse har man måske selv ændret på reglerne, fordi det er sjovere. Det er nemlig sådan det er med drukspil, de ændrer sig, og er i konstant udvikling, når man spiller dem.

De basale vandfald regler

Som det allerede er nævnt, kan der være en del variationer i reglerne. Dette vil ofte være i forhold til, hvad de forskellige kort repræsenterer og betyder. Selve spillet er rimelig simpelt, og man skal ikke bruge andet end et kortspil, en tom ølflaske og noget at drikke. Groft sagt kan man med nogle af kortene modtage eller give tårer, mens de andre kort laver tilføjelser til spillet såsom kongen, eller lave en specialrunde såsom 10’erne, som betyder vandfald.