Hvad er klogt i forhold til køb af et nyt domæne?

Det er klogt at købe et domæne passende til ens side

Et domæne kan man med andre ord også godt kalde det navn, som man giver ens side. Der findes mange forskellige ting, som man vælge at kalde ens hjemmeside, og der er i bund og grund ikke rigtig nogle grænser for, hvad man kan vælge at kalde sin hjemmeside.

 

Det er klart, at en forudsætning for at det kan lade sig gøre at navngive en hjemmeside noget bestemt, at det navn man ønsker at anvende skal være ledigt. Der findes allerede på nuværende tidspunkt rigtig mange forskellige domænenavne, der på forhånd er blevet taget i brug, så hvis du skal have fundet dig en hjemmeside, så er det selvfølgelig klart, at du skal få valgt dig et godt navn, som ikke tidligere har været taget i brug af andre.

 

Her kan du med stor fordel sørge for at tænke på, hvad den hjemmeside du skal lave skal omhandle. Har man en side der eksempelvis omhandler stole, så ville det jo selvfølgelig være oplagt, at dette var noget, som indgik i det domænenavn man valgte. Hvis man eksempelvis har en butik, så kunne det også være en fin idé at kalde sin hjemmeside det, som ens butik hedder. Generelt set skal du starte ud med at få valgt et passende navn, der fortæller noget om den side, du skal lave.

Overvej endelsen i det domæne du køber

Når man går ud til en udbyder for at købe sig et domæne, så skal det selvfølgelig være et domæne, som man er glad og tilfreds med, da man jo med al sandsynlighed vil være noget, som man vil kunne bruge i en del sammenhænge fremadrettet. Det er en god idé, at det man får lavet er dækkende for det, som ens side skal omhandle.

 

Det er en god idé, at man tænker langsigtet, når man køber sig et domæne (klik her), så man kan få mulighed for at bevare akkurat det samme domæne om et stykke tid. Dette vil man helt klart blive mest glad for. Dette er et tip, som selvfølgelig både gør sig gældende for selve det domænenavn, som du har, men det er bestemt også noget, der gør sig gældende for det top level domæne, der skal bruges på en side. Hvis du ikke ved, hvad et top level domæne er, så er der tale om de sidste bogstaver, der altid fremgår af et domænenavn efter punktummet. Dette indikerer ofte det land, som hjemmesiden har sin oprindelse i. Her i Danmark er det naturligvis DK, som vi bruger.