Få et langt forhold ved at være fleksibel og brug tid med din partner

Sådan får du dit parforhold til at fungere over lang tid

 

Selvom de fleste af os gerne vil være i et parforhold, er det også noget, der er meget svært at få til at gå op. Det kræver nemlig utrolig meget af os som mennesker at leve sammen med andre. Det er derfor, at der er så mange parforhold, der går i stykker – på trods af at folk virkelig ønsker at være i et forhold.

 

I denne artikel kommer vi ind på, hvad du kan gøre for at få dit parforhold til at fungere over længere tid. For selvom det er svært, og det kræver kompromiser, er det også med til at gøre dig glad og lykkelig på lang sigt. Og skulle du ikke allerede være i et parforhold kan vi kun anbefale at du opretter en dating profil gennem datingpilot.dk.

  1. Vær fleksibel

Noget af det vigtigste i et forhold er, at du er fleksibel. Den anden kommer ikke til at være perfekt al den tid, som I er sammen. Faktisk langt fra. Det er derfor vigtigt, at du kan sætte dine egne behov i baggrunden i nogle situationer, så din partner kan få opfyldt sine. Det er dog også vigtigt, at der er en god fordeling mellem, hvor meget I begge to er nødt til at gå på kompromis. Hvis den ene hele tiden er nødt til at være fleksibel og gå på kompromis, kan det skabe en ubalance i jeres forhold.

  1. Giv din partner tid og plads til at være sig selv

Når I skal være sammen i mange år, er det også vigtigt, at I beholder jeres individuelle særpræg. Der er jo en grund til, at I blev forelskede i hinanden – og den er nemme, at I er helt ens og laver helt de samme ting. Det kan derfor være en god ide, at du giver din partner tid og plads til at være sig selv. Det kan for eksempel være i forhold til at dyrke en hobby eller sport, som han eller hun gerne vil.

 

  1. Sørg for at have noget tid sammen, hvor I kun er jer

Det er også vigtigt, at I laver noget sammen, hvor I kun er jer to. Selvom I har børn, og selvom det er hyggeligt at mødes med familie og venner, er det også vigtigt, at I prioriterer jeres forhold og jeres ”alenetid” sammen. Det er med til at gøre, at I styrker jeres forhold. Det behøver ikke at være stort. Det kan være, at I danser salsa sammen hver torsdag, går en tur sammen søndag formiddag eller noget lignende. På den måde har I noget, der kun er jeres.

  1. Hjælp hinanden med problemer

Selvom det er drænende og irriterende at blive ved med at høre om din mands irriterende chef eller din kones fraværende veninde, er det vigtigt, at du bliver ved med at støtte op om den anden og komme med forslag til, hvordan de kan løse deres problem. Der kan være mange måder, som en irriterende chef kan håndteres på. Det samme med en fraværende veninde. Ofte kræver det dog også tid for din partner for at få mod til at gøre noget ved det og ændre situationen. Det er også vigtigt, at du anerkender det.