Valget af en god ejendomsmægler

Der er stor konkurrence mellem de forskellige ejendomsmæglere, hvorfor man kan sige, at det er købers marked. Der er nemlig rigtigt mange gode ejendomsmæglere at vælge mellem, så det er bare at undersøge markedet godt og vælge den rette.

Der er dog flere ting du skal være opmærksom på, så du får den bedste pris for din bolig, når den skal sælges. Disse ting bliver beskrevet her i artiklen, så du kan få det maksimale ud af din bolighandel.

Det er bl.a. vigtigt at vælge en lokal mægler, så bor du i Århus eller nærmere bestemt Århus C, så skal du vælge en ejendomsmægler fra netop dette område. Se her for en god mægler i dette område.

Den lokale mægler er nemlig helt inde i dette marked, hvorfor han bedre kan fremhæve alle kvaliteterne ved din bolig og nærområdet, da han kender det utroligt godt.

 

Tal med flere ejendomsmæglere

Selv inden for et mindre område, er der tit mange gode mæglere at vælge mellem, hvilket giver din en god forhandlingsposition. Så hvis den ene mægler er lidt dyr, så kan du altid tale med en anden mægler, for at høre hans pris for at sælge din bolig.

Du skal dog huske på, at det er den samlede pris, som du står tilbage med til sidst, som er det afgørende for valget af ejendomsmægler. Der er nemlig ikke meget ved at spare lidt penge på salget, hvis den billigste mægler ikke kan sælge din bolig til en ligeså høj pris, som den dyrere mægler kan.

Der er derfor flere parametre at tage hensyn til, men jo flere mæglere du taler med, jo bedre bliver dit indtryk af de forskelliges evner til at sælge boliger. Samtidig lærer du også noget om ejendomshandel og markedet generelt, så bliver du også bedre rustet til at begå dig på boligmarkedet.

 

Spar penge på dit boligsalg

 

Hvis du gerne vil spare lidt penge på dit salg af boligen, så er der ofte mulighed for selv at stå for en del af processen. Det bliver normalt kaldt for medsalg eller noget i den stil, hvilket indikerer at du hjælper til med salget.

Der er flere fordele ved dette, men der kan også være flere ulemper. Det gode er, at du sparer en del penge på prisen af ejendomsmægleren, da du f.eks. kan stå for at fremvise din bolig. Mægleren skal så ikke bruge så mange timer på salget, hvorfor han kan give din en bedre pris.

Samtidig kender du jo din bolig bedre end nogen anden, så du er i en god position til at fremhæve alle de gode ting ved denne. Det kræver dog at du har en lille sælger i maven, så du kan præsentere boligen på en god måde, men samtidig uden at oversælge den.

Dette kan være lidt svært, hvilket også er det farlige ved sælg at stå for denne del. Du skal bare overveje muligheden for at hjælpe til selv, men det er ikke altid den bedste løsning. Det kommer meget an på din personlighed.