Tænk dig om før du tager lån

Flere og flere tager i dag lån. Hvad end det foregår online eller igennem banken, ser man en stigning. Dette er også gældende for studerende. Det er nemlig muligt for studerende at tage SU-lån. Dette er en tendens man ser hos flere unge studerende, der har brug for lidt ekstra til huslejen.

Over de seneste par år, er lejeudgifterne i de større studiebyer steget. Dette kan medføre, at nogle studerende har det svært rent økonomisk. Nogle føler sig derfor nødsaget til at tage et SU-lån. Dette kan hurtigt medføre en uheldig situation. For det er ikke alle uddannelser der skaber lige mange jobmuligheder. Og gælden skal jo betales tilbage. Heldigvis er renten på SU-lån ikke andet end fire procent. Men dette er kun mens man læser. Efter studiet vil renten typisk stige. Når man er færdig med sit studie, bor man dog stadig til leje. Og huslejen skal jo betales. Netop derfor kan det hurtigt blive et stramt budget man lever på. Hvert fald indtil man får et job. For udover huslejen, er der jo også den gæld man skylder fra SU-lån.

Find mere om online lånemuligheder.

Kan det betale sig at pendle?

Grundet høj husleje vælger flere at pendle. Ofte er der tale om København i sådanne tilfælde. Folk vælger at bo til leje andre steder og pendle fremfor at finde lejlighed i disse byer. Kan man finde noget der ikke er for langt væk, er det et stort plus. Men der er mange, som bor på Fyn, og studerer i København eksemplevis. De vælger at spare et par tusinde kroner på lejligheden om måneden, for at tage toget flere gange om ugen. Går man i skole tre gange om ugen, er der bestemt også penge at spare. For selvom det ikke er billigt at rejse med tog, er det billigere end alternativet. Man kan hurtigt spare mellem to og tre tusinde kroner hver måned på huslejen alene.

Dog er København ikke ene om at være en halvdyr by at bo i. Aarhus er nemlig også en populær studieby. Og den er heller ikke i den billige ende. Der er derfor en god portion unge der også pendler fra deres hjem til Aarhus for at studere.

Har du ikke råd, er det bare ærgerligt

Som med så mange andre ting i livet, kræver det penge at bo godt. Og er man en ung studerende, er penge ikke altid det, man har mest af. Hvis ikke man har holdt et sabbatår eller to og tjent lidt penge, kan man godt ende på et stramt budget. Samtidig er der også mange unge, der arbejder i fritiden. Men for dem der hverken har penge eller tid nok, er det bare ærgerligt. Og det er svært at ændre på dette. Vælger man at tage et lån, er det en god ide at tænke over alle mulighederne. Ting som hvor meget man har brug for, og hvornår man kan tilbagebetale gælden er godt at have med i overvejelserne. Det er med at finde de behov man har, og undersøge flere muligheder.