Nemt at finde den rigtige badmintonketcher

Badmintonketcher er vigtig for alle

En badmintonketcher er klart det vigtigste udstyr du skal anvende som badmintonspiller, i denne henseende er det virkelig betydningsfuldt at du køber en ketcher, som passer til både din stil og ens færdigheder. Der er påfaldende forskel på de adskillelige varianter af badmintonketcher og af denne årsag er det vigtigt at du grubler over hvad du har som mangler og kompetencer som badmintonspiller, før du investerer i en ny badmintonketcher.

 

Hvordan skal skaftet være?

Det første, der er vigtigt når du skal vælge en anden badmintonketcher er at undersøge fleksibiliteten i skaftet. Det har afgørende rolle for fart og styring i alle ens slag. Hvis man svinger enormt hårdt er man nødsaget til bruge en badmintonketcher med hårdt skaft. Det, som sker i skaftet på en badmintonketcher når man svinger den, er at den bør kan bugte som en bue, når man så rammer bolden bør den almindeligvis bøje sig ud og give mere kraft til slaget. Men derfor er det netop vigtigt kun at vælge en badmintonketcher med hårdt skaft, hvis man er en virkelig talentfuld udøver. For hvis man ikke kan svinge ketcheren powerfuldt nok, så så kan man ikke bruge fleksibiliteten og få ekstra fart i bolden. Hvis du ikke svinger meget kraftfuldt er det i stedet for et medium eller fleksibelt skaft, man bør vælge badmintonketcher ud fra. Det mindre stive skaft vil yde tilsvarende resultat for en prøvet spiller som det stive skaft gør for en eliteudøver. Derfor er det afgørende at kigge på hvor dygtig du er opvejet mod de bedste spillere i verden, der anvender med hårdt skaft i deres badmintonketcher. Alligevel er det også betydeligt ikke at have en ketcher med et meget blødt skaft, da det så ikke vil rette sig ud igen når bolden rammes og af denne årsag kan man få svage høje unøjagtige slag. Dermed skal de fleste spillere købe et medium-stift skaft.

 

Hvor meget skal den veje?

En ketcher til badminton har den samme vægt, men det er placeringen af denne vægt der er afgørende for hvorledes du præsterer. Der findes få uens vægtfordelinger når vi kigger på badmintonketcher. Den mest populære er hovedtung vægtfordeling. Her er vægten i ketcheren indplaceret i toppen. Men det betyder det ikke at ketcheren er tungere end andre badmintonketcher, det er udelukkende sammensætningen af vægten, der gør ketcheren hovedtung. Fordelen ved en hovedtung ketcher er, at den yder mere power. Jo mere kraft man kan lægge bag ved fjerbolden, des mere fart kan der gives til bolden. Man kan sammenholde det lidt med, når en flue rammer ind i underlivet på en mand med 50 km/t, så sker der intet med personen, men når et tog hammer ind i manden med 50 km/t, så vil han ikke have det super fedt bagefter. Det samme gør sig gældende med en fjerbold, jo mere vægt, der er bagved slaget jo mere hurtighed vil der blive overført. En lille irritationsmoment ved en hovedtung badmintonketcher, er at den ikke er så hurtig til at virke med i det flade og hurtige spil. Den slags vægtfordeling, der forekommer sjældent er den hovedlette, hvilket er i modsætning til den hovedtunge. Det betyder at vægten forefindes mod bunden af ketcheren og det giver en ketcher der er overdreven hurtig at bruge. Dog modsat den hovedtunge model, vil der ikke komme så meget vægt bagved bolden, og i denne henseende er det desværre svært at putte fart i bolden. En hovedlet badmintonketcher med et stift skaft er noget af det sværeste at anvende og derfor er der ikke specielt mange spillere, som vælger den type vægtfordeling og helst ikke med et stift skaft. Den tredje type vægtfordeling i badmintonketcher vil være middelvejen mellem de to andre, der bliver mere populær. Denne type vægtfordeling giver en god sammensætning af power og hurtig reaktion. Primært i double har den neutrale vægtfordeling gjort indpas i sporten. I talrige år var double ellers bestemt af hovedtunge badmintonketcher, men de seneste år har vi oplevet et skifte i valget af ketcher. Også i herresingle, der primært er den spillestil hvor spillerne ønsker ekstra kraft er der også mange spillere der efterspørger en neutral vægtet badmintonketcher.