Få styr på din økonomi op til jul

Julen er en tid, som de fleste forbinder med utrolig mange udgifter. For hvert år, der går, føles det som, at der skrues en tand op for udgifterne. De fleste går med ønsket om, at dette år skal blive endnu bedre end det forrige. Særligt hvis man har børn, vil man opleve, at pengene hurtigt løber op. For mange vil julen være en kæmpe stressfaktor, og det kan føles som om, at man allerede begynder at stresse over næstes års jul, før denne jul overhoved er overstået. Der er ingen tvivl om, at en stor del af stressen selvfølgelig kommer fra, at man skal nå en hel masse ting op til jul både i forhold til indkøb, men også af forskellige sociale arrangementer og traditioner, som man skal tage sig. Dog kan den pressede økonomi også fungerer som en kæmpe stressfaktor, og det kan føles som om, at man aldrig kommer på den anden side af julen.

 

Derfor er det også en utrolig god idé, hvis man laver en form for slagplan for, hvordan man skal komme igennem julen. En god og organiseret kalender, hvor man også husker at inkorporere afslapningsdage, kan være en god idé i forhold til det tidsmæssige stress. Den økonomiske stress kan på den anden side være sværere at overskue, for det kan være svært at vide, hvad man skal prioritere, da man selvfølgelig gerne vil det hele. Dog findes der en række gode råd, som kan være gode at følge, hvis man føler sig ekstra presset rent økonomisk op til jul. Det vil selvfølgelig variere fra person til person, hvad man vægter højest op til jul, og for nogen vil den månedslange nervøsitet over økonomien være det hele værd, men mange vil på den anden sige opleve det som uoverskueligt, og vil helst være fri for dette pres.

Start tidligt og jagt tilbuddene

Mange vil i løbet af december opleve at skulle have en hel del gæster. Dette betyder selvfølgelig også en hel del indkøb, som hurtigt kan komme til at løbe op og blive en dyr fornøjelse. Dog er der en lang række af de ting, som man skal bruge i løbet af julen, som man kan købe hele året rundt. De flestes økonomi bliver særligt presset, fordi man pludselig skal købe en hel masse ting på samme tid. Derfor kan det være behjælpeligt, hvis man deler dette lidt ud. Man kan eksempelvis begynde at købe grødris, mel til småkager og de store ænder i god tid. På den måde vil man ikke være nødt til at lave disse store indkøb op til jul, hvor man også har en lang række andre udgifter, som man skal tage sig af. Man kan passende lave en lille kasse eller lignende, hvor man kan opbevare sine juleingredienser. På den måde kan man også gemme de ting fra året før, der kan holde sig.

Køb de rigtige julegaver

For mange vil der være en udgift, der er større end alle de andre, og det vil være julegaverne. Som det allerede er nævnt, vil det være ekstra hårdt rent økonomisk, hvis man har børn, der ofte også skal have pakkekalender eller adventsgaver. Dog kan julegaverne stadig være en kæmpe udgift, selvom man ikke har børn. Mange forbinder gode julegaver med at være dyre, men dette er nødvendigvis ikke sandt. Det handler i langt højere grad om at vælge den helt rigtige julegave. Det har nemlig langt mere betydning, hvis man kan se, at man har gjort sig umage, end hvis man bare har brugt en masse penge på en dyr gave.

 

Kilde: http://www.counter4all.dk/find-den-perfekte-julegave-til-kaeresten/